Iki vasaros didžiagabaričiams automobiliams Kauno rajono keliais važiuoti draudžiama, kaip atpažinti tokią transporto priemonę?

P1550061   Spalio 16d. Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Antanas Nesteckis išleido įsakymą ribojantį didžiagabaričio ir sunkiasvorio transporto eismą Kauno rajono savivaldybės vietinės reikšmės keliais nuo 2017 m. spalio 16 d. rudens, žiemos ir pavasario laikotarpiu. Ribojimo laikotarpiu didžiagabaričio ir sunkiasvorio transporto eismas Kauno rajono savivaldybės vietinės reikšmės keliais galimas, tik gavus raštišką seniūno leidimą, seniūnai ir kontroliuos, kaip laikomasi administracijos direktoriaus įsakymo.

Domeikavos seniūnijos seniūnė Lina Stragienė telefono sakė, kad tokių automobilių norinčių važiuoti seniūnijos keliais jų seniūnijoje  tikrai pasitaiko , tačiau prašyti seniūno leidimo transporto priemonių savininkai nelabai linkę. „Neseniai turėjome atvejį, kuomet sunkiasvoris kranas sulaužė asfaltuotos kelio dangos dalį, krano vairuotojas nė ne manė, kad padarė pažeidimą, todėl nuvažiavo toliau savo reikalais, tačiau mums pavyko išsiaiškinti šį incidentą, kvietėme policiją, buvo suformintas nusižengimas „-pasakojo seniūnė.

Kaip atpažinti, kuomet automobilis yra didžiagabaritis arba sunkiasvoris? Pasirodo tą plika akimi nustatyti ne taip paprasta. Kelių įstatyme nurodyta, kad didžiagabaritė transporto priemonė – transporto priemonė, įskaitant jų junginį, kurios matmenys (ilgis, plotis, aukštis) su kroviniu ar be jo yra didesni už didžiausiuosius leidžiamus naudojantis keliais transporto priemonės ar jų junginio matmenis. Šie matmenys nurodyti susisiekimo ministro įsakyme . Sunkiasvorė apibūdinama taip – transporto priemonė, įskaitant jų junginį, kurios ašies (ašių) apkrova ir (ar) masė su kroviniu ar be jo yra didesnė už didžiausiąją leidžiamą naudojantis keliais transporto priemonės ar jų junginio ašies (ašių) apkrovą ir (ar) masę. Didžiausios leistinos masės taip pat nurodytos minėtame susisiekimo ministro įsakyme.

meslaisvi.lt