Maisto Bankas paramos prašymui pasitelkė vaikus, taip veikia ir Indijos nusikaltėliai(video)

22752427_1757127727654791_1052470653_n   Spalio 20-21 dienomis labdaros ir paramos fondas „Maisto Bankas”  vykdo savo kasmetinę akciją, kviečia visus žmones aukoti skurstantiems. Apskritai, Lietuvoje atsirado tiek daug įvairiausių labdaros fondų, kad jau ir nebežinai kam beaukoti. Tačiau šį kartą norėtume pažvelgti į šias akcijas kitu kampu.

Šiais metais į paramos prašytojų gretas „Maisto Bankas” pasitelkė vaikus. Vilkėdami maisto banko firminiais marškinėliais vaikai savanoriai didmiesčių prekybos centrų prieigose dalino gyventojams skrajutes ir kvietė žmones aukoti. Gavę šią skrajutę pirkėjai informuojami, kad jie ją gali pateikti prekybos centro kasininkei, kuri kasoje kartu su kitomis prekėmis nuskenuos skrajutės kodą ir taip bus pervesti du eurai į paramos fondo sąskaitą. Šie pinigai nukeliavę į paramos fondą,  paskirstomi  jau savaip. O paskirstyti yra kur. Fonde dirba 38 darbuotojai, kurių vidutinis atlyginimas yra 630 eur. Visi jie gauna atlyginimą ištisus metus ir tam reikia tikrai nemažai lėšų.”Maisto bankas” turi 10 automobilių, kurių išlaikymas taip pat kainuoja, kuras, detalės, techninė priežiūra. Visos šios išlaidos jei organizacija nesiverčia kokia nors ūkine-komercine veikla, iš kurios gautų pajamų yra dengiamos būtent paramos davėjų sąskaitą.

„Maisto bankui” aukoti kviečia net aukščiausieji valstybės vadovai, įskaitant ir prezidentę, kur jau rasi geresnę reklamą, tačiau „Maisto Bankui” to negana, jie nusprendė paramos prašymui pasitelkti vaikus.

Turbūt daugelis matėte nuostabų filmą „Lūšnynų milijonierius”. Filme aštuoniolikmečio vaikino lūpomis pasakojama apie tikrąją Indiją – šalį, kurioje įmanoma viskas. Tai štai vienoje filmo scenų rodoma, kaip Indijos nusikaltėliai išnaudoja beglobius vaikus. Surinkę našlaičius   ir apgyvendinę , gaujos nariai išmokina juos prašyti išmaldos gatvėse. Visus gatvėse surinktus pinigus vaikai parneša nusikaltėliams, o už tai turi pastogę ir gauna šiek tiek maisto. Filme tai įvardijama darbu, o kad daugiau uždirbtų, nusikaltėliai prasimano baisiausių dalykų, aukų rinkti pasiunčia net mergaites su kūdikiais ant rankų ir galvoja, kaip kai kuriems vaikams išlupti akis, kad jie sukeltų praeiviams daugiau gailesčio ir pastarieji aukotų daugiau pinigų.

Tai ar ne panašią taktiką, pastatydami prie prekybos centrų vaikus prašyti paramos  naudoja ir paramos fondas”Maisto Bankas” Lietuvoje?  Atrodo, kad čia tas pats būdas emociškai paveikti žmones, kad pastarieji labiau aukotų. Beje, paklausėme vaikų dalinančių 2 eur vertės skrajutes, ar jie žino ką daro. „Maisto banko jaunieji savanoriai tvirto atsakymo nežinojo, sakė kad lyg vargšams, o į atsakymą ar žino kiek Lietuvoje yra tų vargšų atsakė:

– Turbūt daug.

Beje, įdomu būti sužinoti, kiek kainuoja vienos tokios skrajutės gamyba, tokių jų vaikai išdalino tūkstančius, kurių nemažai vėliau mėtėsi prekybos centrų prieigose.22685094_1756974431003454_860527349_n

Indijos ir Lietuvos pinigų „kaulintojų” taktikos panašumą pamatysite video medžiagoje, kurioje palyginome dviejų šalių paramos prašančių darbą.

meslaisvi.lt