D.Jančaras: apie mokesčių inspekciją gerai, arba nieko, kitaip bus blogai.

D.Jančaras 1   Ar teko kada nors žiniasklaidoje išgirsti apie valstybinės mokesčių inspekcijos vykdomus viešuosius pirkimus, apie šios biudžetinės įstaigos darbuotojų kasdienybę ar darbo komandiruotes į užsienį? Greičiausiai nelabai, nes ir pats nelabai ką skaičiau ar mačiau. Kodėl ši tarnyba tokia neliečiamoji masinėms informavimo priemonėms, juk ji tokia pati kaip ir kitos valstybinės iš biudžeto išlaikomos įstaigos? Gal būt daug kas vengia kritiškai pažvelgti į mokesčių inspekciją, nes nenori nemalonumų, kitaip tariant visi vengia įvairių patikrinimų, kuriuos gali inicijuoti ši tarnyba. O ji tikrai gali, patikėkite, tą patyriau ir aš, bet čia nerašysiu apie tai, nes nenoriu painioti šių reikalų su su tuo apie ką čia nusprendžiau jums parašyti. O rašysiu tik apie gerai, nes jeigu parašyčiau  blogai, tuomet greičiausiai vėl sulaukčiau skambučio ir malonaus prašymo atvykti pasikalbėti.

Mokesčių inspekcija skaičiuoja visų mūsų uždirbamus pinigus, akylai prižiūri, kad mokėtume mokesčius ir ne duok dieve kažką nuslėptume, tą jie greitai pastebėtų. Ir tas yra gerai, tikrai labai gerai. Pati mokesčių inspekcija išsilaiko iš tų lėšų, kurias suskaičiuoja mūsų kišenėje ir atskaičiuoja dalį sau, paskirsto kitoms iš biudžeto išsilaikančioms įstaigoms. Ir tas yra taip pat labai gerai, na bent jau šioms įstaigoms. Gerai ir mums, su sąlyga jeigu sulaukiame kokybiško tų biudžetinių įstaigų darbuotojų aptarnavimo.

O dabar apie pačią geriausią ir teigiamiausią straipsnio dalį. Mokesčių inspekcija, kad geriau galėtų skaičiuoti mūsų pinigus savo inspektorius siunčia į komandiruotes ir į  ne į bet kokias, o į darbines. Ir ne bet kur, o į užsienį, ir ne su bet kokiu transportu, o su oro. Ir tas turbūt yra gerai.

Štai 2017 metais gegužės mėnesį mokesčių inspekcija pasirašė sutartį su turizmo centru UAB „Delta” už 300 000 Eur.,  kuris įsipareigojo aptarnauti mokesčių inspekcijos darbuotojų tarnybines komandiruotes. Į šį aptarnavimą įeina aviakompanijų, traukinių, jūrų keltų bilietų rezervavimas ir pirkimas visais mokesčių inspektoriams reikalingais maršrutais  Lietuvoje ir užsienyje, viešbučių rezervavimas ir kambarių išpirkimas, vykstančiojo į kelionę mokesčių inspektoriaus medicininių išlaidų, nelaimingų atsitikimų užsienyje, kelionės, bagažo draudimas, vizos išėmimas ir kitos paslaugos.

Mokesčių inspekcijos pasirašytoje sutartyje su UAB Delta vadove nurodyta, kad  mokesčių inspekcijos  darbuotojams  turizmo agentūra turi pateikti ne mažiau kaip tris ekonomiškiausius ir patogiausius kelionių maršrutų pasiūlymus, be to mokesčių inspektorius turi teisę paprašyti pateikti ir daugiau to pačio maršruto pasiūlymo variantų jei prieš tai siūlyti jam ne visai tinka. Jeigu kelionė oro transportu bus vykdoma su persėdimais turizmo organizatorius privalo garantuoti, kad mokesčių inspektorius persės į kitą lėktuvą ne per trumpesnį nei vienos valandos laikotarpį, t.y. spės dar pasižvalgyti po oro uosto apylinkes.

Sutartyje nurodyta, kad mokesčių inspekcija per 12 mėnesių planuoja 500 skrydžių, o per visą trijų metų pasirašytos sutarties galiojimo terminą už 300 000 mokesčių inspektoriai suplanavę paskraidyti 1500 kartų. Ir tai yra labai gerai ir teigiamai, juk tik užsienyje galima geriausiai išmokti skaičiuoti.Mokesčių insp.

Ir pabaigai. Įmonių grupė Turizmo centras UAB Delta kartu su UAB Vestekspress konkursą laimėjo pasiūlę 1 euro cento įkainį. Deja, bet neaišku, už ką tas vienas euro centas bus mokamas: už mokesčio inspektoriaus nuskristą metrą, kilometrą ar dar velniai žino už kokį matą.

meslaisvi.lt

Redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su autoriaus nuomone.