Auksinė formulė- „Nota Bene” kariuomenei prekių pardavė daugiau nei už 10 mln. Eur.(batų istorija)

Batai Lietuvos kariuomenei šaukštus ir šakutes pardavusi ir dėl to garsiai Lietuvoje nuskambėjusi mažmeninės prekybos įmonė „Nota Beneviešuosiuose pirkimuose pradėjo dalyvauti nuo 2012 metų. Per penkių metų laikotarpį ši veržli įmonė sugebėjo Lietuvos kariuomenei prekių parduoti daugiau nei už 10 mln.Eur. Pagrindinės prekės, kurias kareiviai pirko iš Nota Bene buvo anklodės, pagalvės, patalynės komplektai, batai, pirštinės, rankšluosčiai ir kitokios smulkmenos. Iš viso šitos prekių gausos parduotos kariuomenei, mus labiausiai sudomino  parduotų batų rūšių kiekiai. Štai 2015 metais gegužės 7d. „Nota Bene” sudaro sutartį už  1 mln. 737 tūkst. Eur. Batų lauko vasarinių, batų lauko dykumų ir batų laivo pirkimas, taip vadinosi ši sutartis.  Vėliau vos ne kas mėnesį „Nota Bene” laimi kitus konkursus, kuriuose kariuomenė perka batų, kurių kai kurias paskirtis pavardysime. 2015m. birželio 10d. Lietuvos kariuomenė perka iš Nota Bene vasarinių batų už 784 tūkst. Eur., po mėnesio perka Lauko uniformos dykumų batus už 47 tūkst.Eur. Tų pačių metų rugsėjį kariuomenė skelbia apie pirkimus, pavadinimu „avalynės pirkimas”. Nota Bene rugsėjo 22d. sudaro net tris sutartis su kariuomene kuriai įsipareigoja parduoti tą avalynę už daugiau nei 400 tūkst.Eur.  Vos po savaitė Nota Bene pasirašo pardavimo sutartį ,pagal kurią kariuomenei parduoda sportinių batelių ir šlepečių už  173 tūkst.Eur. , o jau spalį seka dar eilė pardavimų, kurių sumų nevardinsime, tiesiog paminėsime per tą mėnesį Nota Bene pasirašytų sutarčių kariuomenei pavadinimus:

1 sutartis –  batai žieminiai vyriški, 2-  batai auliniai, 3- aulinukai, 4 sutartis- batai lauko dykumų, 5- batai lauko vasariniai, 6 sutartis- pusbačiai koncertiniai, 7- bateliai sportiniai ir visos šios sutartys pasirašytos spalio mėnesį už  sumą didesnę nei 800 tūkst.Eur.

Kas įdomiausia, 2015 metų gruodį Nota Bene vėl laimi kariuomenės skelbtus konkursus, kur vėl gauna teisę parduoti aulinius batus ir pusbačius koncertinius už 300 tūkst. Eur.,  bei didelį kiekį aulinukų.

2016 metus Nota Bene pradeda pasirašydama su kariuomene sutartį sandalų pardavimui, o gegužės mėnesį laimi didelės vertė konkursą ir pasirašo sutartį už 1.5 mln. Eur. Tiek kariuomenei kainavo uniforminiai vyriški pusbačiai ir uniforminiai moteriški bateliai. Jau po mėnesio vėl pasirašoma sutartis vasarinių batų pardavimui už daugiau nei 300 tūkst.Eur. Dar po mėnesio kariuomenė perka šlepetes ir sportinius batelius už 60 tūkst.Eur Ir dar po mėnesio vėl lauko vasarinių batų pirkimas iš Nota Bene už 360 tūkst.Eur.

Suminėjome tikrai ne visus kariuomenės batų pirkimus iš mažmeninės prekybos įmonės Nota Bene, daug įvairiausių smulkių prekių, už kurias moka kariuomenė šiai įmonei šimtus tūkstančių eurų neįtraukėme į šią apžvalgą, tačiau ir be šių pirkimų kyla klausima, kokia vis dėl to pagrindinė finansavimo kariuomenei didinimo priežastis?

meslaisvi.lt