Lietuvių pinigai į Lenkiją keliauja ne tik maistui – kelių, tiltų ir viadukų remontų darbus Lietuvoje atlieka lenkams priklausanti bendrovė..

Kauno Tiltai„Kauno tiltai” įmonės pavadinimą tikrai girdėjo beveik kiekvienas lietuvis. Ši įmonė Lietuvoje laimi didžiausius  transporto infrastruktūros statybos projektus, kuriuose sukasi milijonai eurų.   Bendrovė dirba ne tik Lietuvoje, bet ir visose Baltijos šalyse. Atrodo tikrai būtų galima pasidžiaugti lietuvių pasiekimais, tačiau anaiptol, „Kauno tiltai” pagrindiniai akcininkai yra lenkai. Įmonė priklauso transporto infrastruktūros statybos įmonių grupei ,,Trakcja PRKiL“, kurios buveinė yra Varšuvoje.

Jau nieko nestebina, kad   lietuviai didelę dalį savo pinigų palieka Lenkijos prekybos centruose, pirkdami ten maisto ir statybines prekes, tačiau kad milžiniškos sumos skirtos infrastruktūros projektams Lietuvoje taip pat nusėda Lenkijoje apie tai girdėjo ne daug kas. „Kauno Tiltai” Lietuvoje vykdė tokius projektus kaip Klaipėdos Jakų žiedo viaduko statyba, rekonstravo geležinkelio tunelį Kaune, pastatė ir suremontavo daug tiltų, krantinių ir prieplaukų, remontuoja daug Lietuvos kelių.

meslaisvi.lt