Pagėgių socialdemokratai „nukraujavo”, palikęs skyrių E.Dargužas prisijungė prie „valstiečių”

Eugenijus Dargužas priėmė sunkų sprendimą

Pagėgių politiniame gyvenime įvyko permainos. 2016 metų pabaigoje socialdemokratų skyrių paliko Pagėgių savivaldybės Tarybos narys Eugenijus Dargužas. Opozicijoje dirbęs politikas ilgai nelaukęs prisijungė prie kitos Pagėgių taryboje esančios opozicijoje partijos, Valstiečių ir Žaliųjų sąjungos. Apie įvykusias politinio gyvenimo permainas pakalbinome šių įvykių herojų, Eugenijų Dargužą.

-Kas lėmė jūsų sprendimą palikti socialdemokratų partiją?

Atvirai kalbant aš labai nusivyliau savo buvusia partija, jos politika, nesiskaitymu su žmogumi, deklaruoja vieną, daro kitą. Socialdemokratai mano akimis pasidarė visiškai ne kairioji partija, o atsidūrė kažkur prie dešiniųjų, kritikos iš apačios partijos aukščiausieji vadovai visiškai nesiklausydavo. Kuomet baigėsi Seimo rinkimai ir socialdemokratai patyrė savotišką pralaimėjimą, aš buvau tarp tų, kurie siūlė imtis rimto partijos pertvarkymo plano, tačiau pakliuvę į Seimą galvojo tik apie save, jiems buvo svarbu dalyvauti valdančiojoje koalicijoje ir apie kažkokią praėjusių rinkimų analizę jie girdėti nenorėjo. Aš įsitikinęs, socialdemokratų partija yra kairiųjų pažiūrų, pats aš taip pat savo politinį matymą matau šioje pusėje, tačiau kai partijos aukščiausi vadovai politinę kryptį regi tik pagal asmeninę naudą aš prieš save eiti negaliu ir savo pažiūrų keisti nenoriu. Todėl nusprendžiau iš „socdemų” išeiti. Daug kam buvo netikėta, aš ir pats labai pergyvenau, vis dėl to daug metų nudirbau šioje partijoje, bet kitaip jau negalėjau. Pasitraukęs iš Socialdemokratų partijos savo kaip politiko veiklos dar nutraukti nenorėjau, todėl apsvarsčiau galimybes, prie kurios politinės jėgos galėčiau prisidėti. Prie liberalų nenorėjau, su konservatoriais mano pažiūros  nesutampa, o štai Tarybos narys Remigijus Kelneris savo požiūriu į politinius procesus tikrai man artimas, todėl nusprendžiau jungtis prie Valstiečių ir žaliųjų sąjungos. Parašiau prašymą dėl įstojimo į jų gretas ir viskas, tapau šios politinės partijos Pagėgių skyriaus nariu.

-Eugenijau, o ką manote kaip seksis jūsų paliktam socialdemokratų skyriui Pagėgiuose dabar?

Kas ten dabar bus aš tikrai nežinau, girdėjau, kad po manęs išėjo dar keli žmonės. Atrodo, kad išsirinko naują pirmininką, juo tapo Vilija Kriučiokienė. Netapau šiems žmonėms priešu, susitikę sveikinamės, bet ir gilintis į jų veiklą taip pat nenoriu, tiesiog nukirtau visas „gijas” ir tiek.

-Ačiū už pokalbį.

meslaisvi.lt