Buvusio pasieniečio, talkinusio kontrabandininkams įmonė remontuoja pasieniečių ir Pagėgių savivaldybės automobilius

Bardėnų užkardaŠis straipsnis apie sėkmę, apie didelę sėkmę, kuriai pradžią davė maža nesėkmė. Kalba eis apie UAB „Dirasta”, įmonę teikiančią automobilių remonto paslaugas, apie Pagėgių pasienio rinktinę ir apie Pagėgių savivaldybės valdžią. Kas sieja iš pirmo žvilgsnio nieko  tarpusavyje neturinčias įstaigas ir įmones?

Jau rašėme, kad Pagėgių savivaldybė neseniai mažųjų pirkimų procedūros metu pirko iš UAB „Dirasta” automobilių remonto paslaugas. 24 mėn. į priekį savivaldybė susitarė su automobilius remontuojančia įmone, kad pastaroji tvarkys savivaldybės automobilius už 42 350 eur sumą. Patikslintais duomenimis paslaugų sutartis su UAB „Dirasta” dėl automobilių techninės priežiūros ir remonto sudaryta 2016 m. rugpjūčio 31d. 12-kai mėnesių su galimybe pratęsti dar 12 mėn. Sutartyje numatyta sutarties kaina iki 35 000 eur be PVM. Numatyta sutartyje  suma iš karto nepervedama tiekėjui, pinigai mokami tik už atliktus darbus, pateikus sąskaitą faktūrą. Pagėgių savivaldybės duomenimis nuo rugpjūčio 31d. iki lapkričio 23d. buvo atliktos remonto paslaugos Administracijos, Stoniškių seniūnijos ir Lumpėnų seniūnijos automobiliams už 1820 eur. Čia buvo tik įžangą į istoriją, kuri mūsų manymu verta mažų mažiausiai skandalo.

UAB „Dirasta” vadovas yra toks Algimantas Rimkus, buvęs Valstybinės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių užkardos specialistas. Jis 2004 metais vasario 12d. iš darbo pasienyje dėl sveikatos būklės buvo atleistas. Šaltinių teigimu atleidimo priežastys buvo kitos, tačiau oficiali versija liko tokia, kokia liko. Jau tų pačių metų balandžio mėnesį, vos po dviejų mėnesių atleidimo iš Pagėgių rinktinės A.Rimkus įkliuvo Muitinės kriminalinei Tarnybai už pagalbą kontrabandininkams keliant nelegalias cigaretes per Nemuną ties Bitėnų ir Šereitlaukio kaimais. Kartu su juo kriminalistai sulaikė buvusį Pagėgių užkardos vadą Antaną Musvydą, minėtos rinktinės Specialiosios paskirties būrio specialistą Dainių Šarauską, bei buvusį Pagėgių rinktinės specialistą Nerijų Zongaila. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl aptiko pusantro milijono cigarečių kontrabandos siuntos. Teismų maratonas baigėsi tik 2007 metais. Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėjęs bylą paliko galioti žemesnės instancijos teismo nuosprendį kuriuo jau dirbančiam UAB „Dirasta” direktoriumi 42 metų Algimantui Rimkui skirta  6 250 litų baudą. Tokios pat bausmės buvo skirtos Antanui Musvydui ir Dainiu Šarauskui. O Nerijus Zongaila nuteistas 2 metams nelaisvės bausmės vykdymą atidedant metams.

Pagėgių savivaldybės meras Virginijus Komskis taip pat ilgą laiko tarpą dirbo Pagėgių rinktinėje vadovaujamose pareigose. Tuo metu  jo pavaldiniu ir buvo dabartinis UAB „Dirasta” direktorius Algimantas Rimkus, kurio įmonė artimiausiu metu ir remontuos Pagėgių savivaldybės administracijos automobilius. Telefonu A.Rimkus patvirtino, kad jo darbinė karjera pasienio tarnyboje buvo tampriai susijusi su dabartiniu Pagėgių meru Virginijumi Komskiu. Jis taip pat sakė, kad po sutarties pasirašymo su savivaldybe dėl automobilių remonto kol kas remontavo tik vieną savivaldybės automobilį, pinigų už remontą A.Rimkaus žodiais tariant jis dar negavo.

Remontuoja ir VSAT Pagėgių rinktinės automobilius

 

R.Maciukevičienė su vyru, sūnumi, Pagėgių meru ir Tarybos nariu R.Špečkausku, kurio sūnus žuvo bėgdamas su kontrabanda nuo pasieniečių

R.Maciukevičienė su vyru, sūnumi, Pagėgių meru ir Tarybos nariu R.Špečkausku, kurio sūnus žuvo bėgdamas su kontrabanda nuo pasieniečių

 

 

Šioje istorijoje taško padėti dar negalime, nes skandalingiausia mūsų nuomone yra ne tai, kad buvęs Pagėgių mero pavaldinys pasienio tarnyboje dabar laimi savivaldybės pirkimus automobilių remontui, bet skandalas yra tame, kad to pačio Algimanto Rimkaus, buvusio Pagėgių rinktinės pasieniečio, įkliuvusio ir bausto už talkinimą kontrabandininkams įmonė UAB „Dirasta” remontuoja ir VSAT Pagėgių rinktinės automobilius. Iki šiol VSAT  Pagėgių rinktinė buvo pasirašiusi sutartį (sutartis jau pasibaigusi) su UAB „Dirasta” dėl rinktinės automobilių remonto paslaugų pirkimo  už 104 tūks.eur.

Pagėgių rinktinės štabe viešuosius pirkimus organizuoja tokia Rolanda Maciukevičienė, Pagėgių seniūno Dainiaus Maciukevičiaus žmona. D.Maciukevičius taip pat buvęs Pagėgių rinktinės pasienietis Bardinų užkardos specialistas, buvęs A.Rimkaus kolega. Be to A.Rimkus buvęs ir pačios viešųjų pirkimų organizatorės R.Maciukevičienės kolega, telefonu ji patvirtino, kad tokį A.Rimkų ji žinanti, tačiau remonto įmonę pasieniečiai renkasi pagal pasiūlytą mažiausią kainą, o tokią pasiūlė būtent UAB „Dirasta”.

D.Maciukevičius

D.Maciukevičius taip pat buvęs pasienietis

Šiuo metu kaip tik vyksta konkursas naujam pasieniečių automobilių remonto sezonui. Jis trunka trejus metus. Šiame konkurse vėl dalyvauja UAB”Dirasta”. Vos spėjus užsiminti, ar nematanti nieko blogo, kad pasienio automobilių remonto paslaugų pirkimą laimi buvusio pasieniečio, įkliuvusio už kontrabandą A.Rimkaus įmonė R.Maciukevičienė  pasakė, kad kalbėti daugiau nepageidauja ir pokalbį baigė.

meslaisvi.lt