Dviguba Lietuva- prie nemokamai dalinamos košės Kauno centre nusidriekė eilės (video)

Vargšų puota Kaune

Kauno mieste prie maistą dalinančio automobilio nusidriekė eilės

Lapkričio 21d. Kauno mieste, Šilainių rajone buvo galima stebėti neįprastą reginį. Čia pačiame rajono centre buvo dalinama nemokama košė ir kelių maisto produktų daviniai nepritekliuje gyvenantiems kauniečiams. Tokių susirinko tikrai nemažai. Šalia automobilio iš kurio buvo dalinamas maistas nusidriekė  nemaža eilė. Daugiausia pensijinio amžiaus žmonės laukė savo eilės karštai košei ir kruopoms su batono kepalėliu gauti. Toks vaizdas, kuomet aukščiausioji Lietuvos valdžia giriasi ekonomikos augimu ir valstybės nauda Europos sąjungoje kėlė tikrai dviprasmiškų jausmų. Dviguba Lietuva, taip būtų galima pavadinti realybę, kurioje dabar gyvename. Didžiulė socialinė atskirtis daugelį Lietuvos piliečių nubloškė į oraus gyvenimo užribį. Kalbinantieji sakė, kad maisto davinius juos verčia imti aplinkybės, nes už gaunamas pensijas pragyventi šių dienų Lietuvoje neįmanoma. Nors jaučiasi  ir pažeminti, tačiau nemokamą karštą košę valgyti gardu, pasakojo susirinkusieji į  labdaringus pietus. Kaip sužinojo apie šią akciją visi lyg vienas kartojo, jog apie nemokamą maistą išgirdo iš pažįstamų, informacija apie tai sklinda iš lūpų į lūpas. Žmonės eilėse stovėjo su panaudotais plastmasiniais kibirėliais nuo majonezo ar kitokių maisto produktų, kai kurie dėjosi savo davinius tiesiog į plastikinius maišelius, o dar kiti savo karštą porciją  valgė ir gyrė jos gardumą tiesiog vietoje. Kas dalina pietus niekas tikslai ir nežinojo, žmonės tiesiog džiaugėsi surengta akcija.

Karšta košė dalinama prie prekybos centro "IKI"

Karšta košė dalinama prie prekybos centro „IKI”

Pasirodo šiuos pietus jau ne pirmą kartą organizuoja Krišnaizmo religiją išpažįstantys tikintieji. Jie maisto labdarai gavo iš maisto banko. Apie savo akcijas maistą dalinantys vyrai sakė jau seniai neskelbiantys, žmonės jau žino, kuomet į šią vietą atvyks autobusiukas su nemokama koše.

Netoli labdaringų pietų vietos stovi prekybos centras „IKI”. Į šį prekybos centrą pensininkai sakė užsukantys labai retai. Minioje pasigirsdavo prašymai, kad greičiau darytume, kad Lietuvoje gyventi būtų geriau.

Video reportažas iš vietos:

meslaisvi.lt