Pagėgių baseinas- „gyventi ar mirti negimus”

Pagėgių baseino statybų pradžia

Baseino statybos pakibo ant finansavimo plauko

Ilgai visų laukto, ypač Pagėgių mero, Pagėgių plaukimo baseino gali ir nebūti, arba jo statybos gali užsitęsti žymiai ilgiau nei buvo planuota. Vos prasidėjusias statybas planuojama užšaldyti. Tokia situacija susidarė dėl neaiškios finansavimo padėties. Viso šiam projektui yra numatyta apie 700 000 eur., tačiau pradėjus statybas finansavimas buvo gautas darbams, kurių vertė tik 100 000 eur. Už šiuos pinigus iki naujųjų metų statybininkai įsipareigojo įrengti gręžtinius pamatus, bei sumontuoti gelžbetonines karkaso kolonas. Atrodo, kad šie darbai bus padaryti, nors statybvietėje darbo metu galima buvo rasti vos du darbininkus. UAB „Lyderio Grupė” laimėjusios konkursą  šiam projektui įgyvendinti projekto vadovas Vytautas Beniušis yra tikras, kad visi už gautą finansavimą numatyti atlikti darbai bus padaryti laiku, t.y. iki 2017 metų. Bendrovės atstovas telefonu sakė, kad sutartį su Pagėgių savivaldybe jų įmonė pasirašė visam projekto įgyvendinimui, tačiau sutartyje įrašyta viena išlyga, darbų intensyvumas priklauso nuo finansavimo ir asignavimo sumų, skirtų šioms statyboms kiekvienais biudžetiniais metais.

Ar bus kitais metais pinigų baseino statyboms, pasiteiravome Pagėgių savivaldybės administracijos strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėjo Petro Kuzmarskio. Jis telefonu sakė, kad lėšų bus ieškoma, o ar jos bus gautos, kol kas klausimas atviras.

Žinote, dabar valdžia pasikeitė, todėl neaišku, kaip bus su tomis lėšomis. Kreipsimės į Valstybės investicijų programos sudarytojus, jei jie pritars mūsų prašymui gauti lėšoms šiam projektui, tai gerai, jei ne ieškosime lėšų kitur, gal būt bandysime lėšų rasti savo savivaldybės biudžete.„- svarstė P.Kuzmarskis

V.Beniušis telefonu sakė, kad nors sutartyje visų darbų galutinis terminas numatytas 2017 metų birželio mėnesį, vis dėl to remiantis sutartyje įrašyta  išlyga darbai gali užsitęsti ir žymiai ilgiau.„Jeigu savivaldybė neturės finansavimo, baseino statybos tikrai neužbaigsime savo lėšomis, maža to, tam kad būtų maksimaliai tvarkingai užšaldytos statybos , mes ketiname šiame etape investuoti savo lėšas, manau už savo pinigus sumontuosime perdangą” – kalbėjo UAB „Lyderio grupė” atstovas. Ar nebijo rizikuoti savo apyvartinėmis lėšomis V.Beniušis  sakė, kad tiki, jog vis dėl to finansavimas šiam projektui nenutrūks. „Norėtumėm baigti logišką statybos darbų fazę, jeigu mes užbaigsime visą karkasą, tuomet visi galės pamatyti tūrinį vaizdą ir tai gal būt bus priežastis priimti sprendimą dėl finansavimo. Gal tie, kurie spręs dėl pinigų skyrimo, išvydę užbaigtą priestato kontūrą lengviau galės priimti sprendimą projektą finansuoti toliau.”- savo lėšų investavimą grindė V.Beniušis

Aukščiausia 7 m pastato dalis bus ties plaukiojimo zona.

Aukščiausia 7,7 m pastato dalis bus ties plaukiojimo zona.

Aukščiausia pastato dalis 7,7m projekte numatyta ties plaukiojimo zona, iki jos pastato aukštis bus 4 m. Naujojo priestato stogas planuojamas plokštuminis, jis bus panašiai tokiame pat aukštyje kaip ir mokyklos antro aukšto lubos.

UAB „Lyderio Grupė”  noras investuoti savo lėšas šiek tiek stebina, juolab, kad tolimesnėmis projekto finansavimo galimybėmis abejojo net pats Pagėgių savivaldybės administracijos strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėjas Petras Kuzmarskis. Iš kur toks statybininkų gerumas? V.Beniušis minėjo, kad sutartis su savivaldybe pasirašyta visam projektui, o kiek mums žinoma, kiekvienoje sutartyje yra numatyti sutarties vykdymo terminai, bei delspinigiai už jos sąlygų nesilaikymą. Gal būt žinodami tai, statybininkai jaučiasi saugiai, juk savivaldybė ne koks privatininkas, jei reiks mokėti baudas pinigų galima bus pasiskolinti iš bankų.

meslaisvi.lt