Mergaičių futbolo treneris: glėbesčiuotis su auklėtinėmis man patarė psichologė

V.Paunskis su auklėtinėmisŠis straipsnis gali kai ką šokiruoti, ypač tėvus, kurių vaikai lanko futbolo treniruotes pas FK „Šešupė” trenerį Vytautą Paunksnį. Šio trenerio darbo metodai iš ties stebina, nuostabą kelią ir tai, kokias nuotraukas 50-metis vyras dedasi savo socialinio tinklapio paskyroje. O dar keisčiau pasirodė įrašas, parašytas  V.Paunksnio po viena iš nuotraukų  išplatintų jo Facebook paskyroje.

„Mergaitės tiesiai iš baseino, būdamos šlapios, šlapios, su didžiausia meile švelniai, švelniai prisiglaudė„- parašė mergaičių treneris po nuotrauka. Pasižvalgėme plačiau po V.Paunksnio socialinį tinklą, panašių nuotraukų ten nors vežimu vežk. Treneris tai apsikabinęs, tai prisiglaudęs ar paėmęs už rankos auklėtines  autobuse,  persirengimo kambariuose, maudymosi vietose ir visur kitur, kur tik jie kartu būna. Apie keistą šio trenerio  elgesį su mergaitėmis prabilo ir jo auklėtinių tėvai, stebėję treniruotes iš šono.

„Kažkaip nenormaliai atrodo, kuomet treneris treniruočių metu lyg specialiai stengtųsi turėti kontaktą su auklėtinėmis. Tai jis už rankos paims, tai už šlaunies ar pilvo„- kalbėjo į redakciją kreipusis mergaitės mama. Pastebėjusi neįprastą V.Paunksnio elgesį mama savo atžalą iš šių treniruočių atsiėmė, tą rekomenduoja padaryti ir kitiems tėvams.

„Keista, bet daugelis tėvų net nesidomi, kas per žmogus treniruoja jų vaikus, jei jie pamatytų kas vyksta treniruočių metu, manau pasektų mano pavyzdžiu”- tęsė pasipiktinusi moteris.

Stebėjome ir mes keletą treniruočių, moters pastabos trenerio atžvilgiu tikrai pasirodė motyvuotos, todėl nusprendėme trenerį pakalbinti telefonu. Išgirdę telefono ragelyje mergaites treniruojančio pasiteisinimus pasijutome lyg gavę šalto dušo. Ir tai vyksta Lietuvoje?

V.Paunksnis situaciją komentavo taip:

Šoka ant manęs ir bučiuoja berniukai ir mergaitės. Ir nuo to nėra kur dingti. Aš dėl to kalbėjausi su psichologe, Kaune docentė yra. Sakau, ką daryti tokiu atveju, ji sakė viskas, tai čia yra pats didžiausias pasitikėjimas. Tik sakė jokiu būdu neskirk nei vienam didesnio dėmesio, berniukui ar mergaitei, kiekvieną tavo žingsnį žinok seka, kiekvieną. Aš nieko žinok niekada nedarau. Kalbų tų daug, bet žinok su mergaitėmis pats sunkiausias darbas. Ir ne aš prie jų kabinuosi, jos pačios lipa. Pas mane yra psichologė, docentė, pas mane futbolo trenerio A licenzija. Nei vienai panai negali daugiau dėmesio parodyti , viskas. Dabar atvažiavo naujokės, pačios šoko į glėbį.Apsikabino pačios, aš pirmą kartą mačiau, tai ką man jas nustumti reikia. Sakys tai tu tai skiri dėmesį, o aš ką, svetima. Ne, ne, ne, pas mane jokios ribos niekada neperžengtos. Žinau, yra trenerių, kur su merginomis prasideda, Lietuvos rinktinėje yra, į kambariukus kviečiasi, bet atsiprašant, jeigu jau man reikėtų tos merginos aš nepagailėčiau tą 30 eur sumokėti negu imti merginą iš savo komandos. Prarasti pasitikėjimą, autoritetą būtų viskas. Treneris gali pasinaudoti tuo, labai daug pasinaudoja, galiu ir pavardėmis pasakyti. Vienas pakliuvo kambariuke su auklėtine, vėliau jį išmetė iš trenerių. Na ji jau buvo pilnametė, bet Lietuvos rinktinėje šitaip lipama karjeros laiptais. Na bet jau jai man reikės merginos, tai aš nepagailėsiu 30 eur. Visi treneriai nenori mergaičių, ypač va šitas 14, 15, 16- metų, tada, kada jos pradeda norėti vaikinų. Pradeda treniruoti aštuonių, devynių metų kada dar lėlės rūpi, tai su tokiomis labai lengva, o su tomis kur pas mane vyresnėmis yra tragedija, nedirba, dar kažkas, bernai rūpi.”

Garso įrašas ir nuotraukos iš Facebook tikrai kelia didelį klausimą, ar šis treneris gali dirbti su vaikais ?

meslaisvi.lt