Pagėgių Krašto vardan – tam kad atiduotų paskolas, valdžia ims paskolą.

V.Komskis Pagėgių vardan

Pagėgių krašto vardan reikia daug pinigų

Turiu keletą pažįstamų, kurie rimtai įklimpę į greitųjų kreditų spąstus. Įklimpo nes elgėsi neatsakingai, skolinosi nežinodami ar galės atiduoti, o ir kreditų įmonės dosniai dalino paskolas. Gyvename laikais, kai pasiskolinti gali kiekvienas, tačiau atiduoti retas. Skandinavų bankai tiesiog smaginasi Lietuvoje įsiurbdami į savo pinkles vis daugiau žmonių. Tą jie daro be jokios sąžinės graužaties. Be sąžinės graužaties atrodo elgiasi ir Pagėgių valdantieji. Jie bandys pasinaudoti nauju bankų „masalu” , refinansavimo galimybe.  Šis naujas būdas paskolinti pinigų  pradeda smarkiai populiarėti, tačiau apie jį  skolinantieji sako tik vieną dalyką, tai puiki galimybė visas savo paimtas paskolas pavesti grąžinti kokiai nors vienai kredito bendrovei. Bankų viliotinis skamba pvz. taip -„Paskolų refinansavimas yra ne tik finansinė, bet ir psichologinė pagalba Jums. Pirmiausia, tai procesas, kuris gali ištraukti Jus iš skolų. Jei matote, kad su paskolomis susitvarkyti sekasi sunkiai, galite ieškoti kreditoriaus, kuris teikia paskolas internetu ar kitas finansines paslaugas ir galėtų refinansuoti Jūsų paskolą. Tai leistų Jums išsilaisvinti iš esamo kreditoriaus gniaužtų.”

Akivaizdu, kad Pagėgių valdžia sunkiai susitvarko su savo paimtomis paskolomis. Skolos velkasi net nuo 2011 metų.  Tų metų liepos mėnesį paimtos paskolos neatiduotas likutis yra 175 564,32 eurų, tų pačių metų imtos rugsėjo mėnesį paskolos likutis yra 11 091,93 eurų. 2012 m. liepos 20 d. skolintos paskolos likutis sudaro 83 756,20 eurų ir 2013 metų liepos mėnesį  paskolos likutis 153 485,92 eurų. Viso neatiduotų paskolų dydis iki 2013 metų liepos mėnesio sudaro 423 898,37 eurų. O kur dar imtos paskolos 2014, 2015 ir 2016 metais. Apie jų gražinimą kol kas kalbos nėra. Suprantama, reikia pirma atsikratyti senųjų skolų.

Artimiausiame Pagėgių savivaldybės Tarybos posėdyje greičiausiai bus priimtas sprendimas , kurio pagrindu bus pavesti Pagėgių savivaldybės administracijai Lietuvos Respublikos viešųjų pirkimų įstatymo nustatyta tvarka parinkti kreditą suteiksiantį banką, kuris užsiims refinansavimu. Kiek palūkanų teks mokėti dar ir šiam bankui už jo paslaugas kol kas nežinoma, tačiau bankai juk net cento nemokamai neduoda.

Baisiausia šiame skolinimosi amžiuje man tai, kad kiekvienas asmeniškai mes galime skolintis kiek tik norime, galime refinasuotis ar dar kažką daryti, tačiau kai tą visų mūsų vardu daro valdžia, neprisiimdama jokios atsakomybės, man darosi pikta. Pikta dėl to, nes noriu gyventi nesiskolindamas ir neremdamas tų nelemtų bankininkų, tačiau mūsų valdžios dėka esu priverstas atidavinėti už juos. Politikų ligotas požiūris į pinigus ir gyvenimą jau peržengė visas sveiko proto ribas. Manau tai priklausomybė, – o bet kuri priklausomybė yra rimta liga, kurią reikia gydyti.

D.Jančaras

meslaisvi.lt