Atidavę pinigus bažnyčiai Pagėgių valdantieji skolinasi 275 tūkst. savo atlyginimams.

K.Komskis iš Pagėgių klebono gavo raštelį. Kas jame?

K.Komskis iš Pagėgių klebono gavo raštelį. Kas jame?

Tikrai nesinori jau rašyti apie tą Pagėgių katalikų bažnyčią, tačiau kai kurie artėjantys įvykiai verčia šią religinę instituciją paminėti ir šiame straipsnyje.

Kadangi negaunama planuotų savivaldybės biudžeto pajamų ir jaučiamas apyvartinių lėšų stygius, Pagėgių savivaldybės tarybai parengtas sprendimo projektas imti trumpalaikę 275 700 eurų (du šimtai septyniasdešimt penki tūkstančiai septyni šimtai )paskolą iš Lietuvos Respublikos finansų ministerijos laikinam 2016 metų savivaldybės biudžeto pajamų trūkumui padengti – savivaldybės biudžetinių įstaigų darbuotojų darbo užmokesčiui, socialinio draudimo įmokoms ir socialinėms pašalpoms mokėt. Taip parašyta aiškinamajame rašte, pridėtame prie sprendimo projekto, kuris greičiausiai bus priimtas 2016m. balandžio 28 d. Pagėgių savivaldybės tarybos posėdyje.

Gauta trumpalaikė paskola bus naudojama darbo užmokesčiui išmokėti – 164 800,00 eurų ; socialinio draudimo įmokoms – 51 100,00 eurų.; socialinėms pašalpoms išmokėti – 59 800,00 eurų.

Lygiai prieš mėnesį Pagėgius valdantys „tvarkiečiai” Tarybai pranešė, kad yra atgautos lėšos iš europinių projektų, todėl jas galima skirti Pagėgių katalikų bažnyčiai. Taip ir padarė, šiai religinei bendruomenei buvo paskirti 27 tūkst.EUR

Naujausiais apklausos duomenimis, kuriuos pranešė populiariosios radijo stotys, labiausiai Lietuvos gyventojai pasitiki ugniagesiais, policija ir bažnyčia.

Ar tikėti apklausomis, kiekvieno asmeninis reikalas.

D.Jančaras

meslaisvi.lt