Ištrauka iš JAV filmo, kurią pamatyti turėtų kiekvienas lietuvis (video)

Pabėgti neįmanoma

Pyrso Brosnono (Pierce Brosnan) sukurtas herojus pasako skaudžią tiesą

2015 metais Džono Dovdlo (John Erick Dowdle) sukurto filmo „Pabėgti neįmanoma” pavadinimas greičiausiais atspindi šios JAV juostos pagrindinę mintį. Šią mintį filmo pabaigoje pasako aktoriaus  Pyrso Bronsono(Pierce Brosnan) sukurtas herojus CŽV agentas Hamontas. Ji nuskambėjo taip:

Pasirodau čia( kitoje valstybėje) visiškai šaunus ir draugiškas ir pasiūlau jiems paskolą, kad susimokėtų už mūsų paslaugas, kurių tikrai negali sau leisti. Tada pristatome elektrinių, nutiesiame vandentiekių, greitkelių ir t.t. Kai jie nebegali mums mokėti, atsiduria mūsų rankose. Sumaltas reikalas. Maištininkų lyderiai sakė, kad perimdami vandentiekius norime jų žmones paversti vergais ir buvo visiškai teisūs. Todėl nedėkok man.”

Pagrindiniai filmo herojai beveik visą laiką bėga nuo juos persekiojančių maištininkų ir pabaigoje vis tik nuo jų pabėga, todėl pavadinimas ‘Pabėgti neįmanoma” greičiausiai skirtas ne tai filmo daliai, o būtent situacijai, kurią apibūdino Pyrso Bronsono suvaidintas herojus filmo pabaigoje.

Lietuvos valstybės skola šiuo metu viršija 16 mlrd. Eur, ir ji nuolat auga. Kaip ir filme, Lietuvoje didžiuliai pinigai  buvo mesti į Lietuvos vandentvarką bei kitokią infrastruktūrą.

Paskutiniu metu Lietuvoje paskolų liūne atsiduria vis daugiau žmonių, vieni pasiėmę būsto paskolas, kiti greituosius kreditus, treti ne savo noru bus priversti mokėti daugiabučių renovavimui bankų paskolintus pinigus. Tačiau ne tai baisiausia, baisiau yra tai, kad valstybės ir savivaldybių politikai be jokios sąžinės graužaties skolinasi visos valstybės vardu ir ta skola nuolat didėja. Ar įmanoma lietuviams bus pabėgti nuo šio primesto gyvenimo ritmo?

meslaisvi.lt