Valdžios žinutė pagėgiškiams: už vandenį mokėjote per mažai, teks grąžinti skolą.

DSC03524

Ilona Marozaitė, nuolatinė partijos pagalbininkė rinkimuose. Šiuo metu įdarbinta Pagėgių komunaliniame ūkyje projektų vadove.

Dar ne viskas, ką jau spėjote sužinoti apie vasario 18 dienos Pagėgių savivaldybės tarybos posėdį. Turime dar vieną „perliuką”, kuris prie skaitytojų geresnės nuotaikos tikrai neprisidės, bet  sužinoti bus sveika. Kalba eis apie Pagėgių komunalinį ūkį, bendrovę, kuri jau daug metų dirba nuostolingai. Ko tik nedarė mūsų „demokratiškai” išrinkta valdžia, kad sumažintų šios bendrovės nuostolius. Atidavė pašto patalpas Panemunėje, atidavė senosios Pagėgių bibliotekos buveinę ir galų gale atidavė visą beveik dviejų kilometrų kelią-pylimą, kurio pagalba tikėjosi tuos nuostolius sumažinti. Ir tikėjosi ne tik nuostolius sumažinti , bet kol bus pardavinėjamas pylimas dar ir darbo vietų sukurti. Ir sukūrė, tik ne pylimo pardavimo dėka, o nauja finansine našta pagėgiškiams, kurią užkrovė būtent tą nelemtą vasario 18d. Nelemtą, nes tą dieną buvo gelbėjamas ne tik  Tauragės atliekų tvarkymo centras, bet ir Pagėgių komunalinis ūkis. Jam valdantieji nusprendė skirti 51 tūkst. EUR.  Dabartinis direktorius Saugintas Vaičiūnas prieš metus pylimo atžvilgiu buvo optimistiškas, jis kėlė ambicingus planus, tačiau visai neseniai paklaustas, kaip sekasi pardavinėti kelią- pylimą atsakė, kad prekyba stovi vietoje. Bet vietoje ne stovi Pagėgių komunalinio ūkio darbuotojų sąrašas. Jis nuolat plečiasi. Prie jau nemenko darbuotojų skaičiaus šioje bendrovėje  prisijungė dvi ryškios partijai lojalios asmenybės. Viena jų Tarybos narys Vytautas Stanišauskas, kuris įsidarbino Pagėgių komunalinio ūkio direktoriaus pavaduotoju, o kita nuolatinė partijos talkininkė rinkimų komisijose Ilona Marozaitė. Pasirodo ji ne tik „gera”rinkimų specialistė, bet ir projektų vadovė ir dabar kuruos komunalininkų projektus. Už šį darbą I.Marozaitė gaus 800 EUR atlyginimą. V.Stanišausko atlyginimas dar didesnis, jis siekia net 1089 EUR. Visame šiame fone administracijos direktorės Dainoros Butvydienės paaiškinimas, kad komunalinis ūkis patiria nuostolius nes buvo nustatytos per mažos vandens kainos atrodo keistai. Į tai atkreipė dėmesį ir Tarybos narys Edgaras Kuturys. Politikas įsitikinęs, kad Pagėgių komunalinis ūkis tapo užuovėja darbo netekusiems partiečiams, čia kiekvieną tokį galima priglausti. E.Kuturio pasisakymą apie proteguojamus partiečius posėdžio vedantysis V.Komskis  iš karto nutraukė, jam tokios opozicionieriaus mintys tikrai nepatiko.

Kokias išvadas galima daryti po sprendimo finansuoti Pagėgių komunalinį ūkį priėmimo.Valdžios pasiųsta žinutė gyventojams labai aiški, reikia dengti susidariusius nuostolius iš gyventojų kišenės, o ateityje už vandenį  mokėti tikrai teks brangiau ir partijos darbuotojai dėl to tarps toliau.

Trumpas video apie šį sprendimą taryboje:

meslaisvi.lt