Vieną rytą atsibusime ir Pagėgių viešas tualetas jau neviešas?

P1020220

Viešas Pagėgių tualetas vis dar neveikia

Viešo tualeto sklypas

Žemėlapyje matosi, kad automobilių aikštelė su WC Vilniaus g. 32 yra greta sklypo Birutės g.4A, kuriame stovi ir pastatas priklausantis Komskių šeimai

2014 metais rugsėjo mėnesio pabaigoje Pagėgių mieste buvo pastatyta būdelė. Šia būdelę valdininkai pavadino viešuoju tualetu. Tačiau iki pat Naujųjų 2015 metų pradžios šio tualeto šaunioji Pagėgių valdžiukė taip ir neatidarys. Neaišku ir ar sekančiais metais  pagėgiškiai ir miesto svečiai galės pritūpti šioje viešojoje tupykloje. Kodėl taip ilgai delsiama su tualeto atidarymu? Pagėgių savivaldybės administracijos direktorė Dainora Butvydienė telefonu sakė, kad tualetas bus atidarytas, kai bus baigti visi jo įrengimo darbai. Šiuo metu eilėje elektros instaliacijos montavimas. Tačiau meslaisvi redakcija mano kitaip. Atidaryti viešąjį tualetą delsiama greičiausiai dėl to, kad jis ruošiamas privatizacijai. Kodėl atsirado tokia versija? Kadangi keistomis aplinkybėmis varžytinėse buvo privatizuota automobilių stovėjimo aikštelė greta prekybos centro „Norfa”, didelė tikimybė, kad panaši „prichvatizacijos” schema bus įgyvendinta ir šioje miesto dalyje. Identiški faktai tiesiog bado akis. Greta suformuoto sklypo, kuriame stovi kol kas viešas tualetas randasi pastatas priklausantis tos pačios šeimos įmonei, kuriai ir priklausė komercinis pastatas šalia privatizuotos automobilių aikštelės Vilniaus g. 16A. Šiuo atveju istorija kartojasi, panaudojant Europos Sąjungos paramos lėšas ir įgyvendinus projektą Pagėgių viešųjų erdvių sutvarkymas, buvo įrengta automobilių stovėjimo aikštelė Vilniaus g. 32. Tačiau vien tik aikštelės atrodo planuotojams jau per maža. Šį kartą jie nusprendė įsirengti  ir tualetą. Galima manyti, kad ilgos viešojo tualeto Pagėgiuose atidarymo procedūros turi vieną tikslą. Kol aikštelė su tualetu  bus galimai privatizuoti, šios machinacijos sumanytojai turbūt tikisi, kad ant naujų klozetų pasėdės  kuo mažiau miestiečių.

Mūsų paskaičiavimais šios teritorijos privatizacija turėtų įvykti 2018 metais balandžio 4 dieną, lygiai po penkių metų, kuomet buvo suformuotas šis sklypas. Todėl visi, kurie norite parduoti savo nereikalingą turinį, siūlome kuo dažniau apsilankyti Pagėgių viešajame tualete, kai tik jis bus atidarytas.(jeigu bus)

meslaisvi.lt