Gruodžio 1d.Pagėgių politikai mokinsis nenaudoti psichologinio smurto prieš savivaldybės gyventojus

Nemokamas   Gruodžio 1 d. Pagėgiuose  bus bandoma pagerinti Lietuvos gyventojų kasdienybę. Šį kartą projektas skirtas smurtą patiriantiems asmenims, kurį pristatys Pagėgių socialinio paslaugų centro vadovė Nijolė Kovaliova. Renginys vyks Pagėgių Kultūros centre, kuriame nuo pakylos kalbės ir Pagėgių meras V.Komskis, Pagėgių policijos vadovas Artūras Mikalauskas, A.Mackaus gimnazijos direktorius V.Navickas, Pagėgių bendruomenės pirmininkas E.Incius. Tarptautinė akcija „Neverk, mes su tavimi”, kuri pasiekė ir Pagėgius ragina visuomenę bent šešiolika dienų per metus  būti neabejingais aplink vykstančiam smurtui. Ypatingas dėmesys bus skirtas smurtą patiriančioms moterims ir vaikams.

Pagėgių savivaldybės išplatintame pranešime yra paryškintas vienas žodis, kad renginys yra nemokamas. Įdomu, kodėl taip padaryta? Gal Pagėgių valdžia galvoja, kad šioje savivaldybėje gyvena vieni skurdžiai, o gal tai puiki proga sukviesti būsimus rinkėjus ir pravesti rinkiminę agitaciją, juk V.Komskis ne kartą yra sakęs, kad renginių metu kalbėdamas visuomenei visuomet galvoja apie rinkimus. Kita vertus toks renginys gal ir pasitarnaus visuomenės naudai ir mūsų valdžiukė supras, kas yra smurtas, kurio  vieną iš formų Pagėgių politikai dažnai naudoja prieš Savivaldybės gyventojus.

Politiko Psichologinio/emocinio smurto apibrėžimas  – tai pasityčiojimas iš žmonių, priimant sprendimus prieštaraujančius tų žmonių nuomonei, savanaudiškas elgesys užimant savivaldybės tarnautojo pareigas , žeminimas tų, kurie turi kitokias politines pažiūras , įžeidinėjimas tų, kurie neturi įtakos priimant savivaldybei reikalingus klausimus, ir galų gale dėl pastovios politinės korupcijos nuolatinis blogos žmonių savijautos sukėlimas.

Gero renginio Pagėgių valdžiai linki meslaisvi.lt