Komskio dvyliktukas

Nepailstantis nusikaltėlis Denis Oušenas  suburia savo ištikimus kolegas vagišius ir pasikviečia vieną naują profesionalą iš Prancūzijos, kad kruopščiai suplanuotų ir įvykdytų tris vagystes didžiuosiuose Europos miestuose – Romoje, Paryžiuje ir Amsterdame. Tai populiaraus filmo „Oušeno dvyliktukas” trumpas aprašymas.

Dabar pažiūrėkime, koks panašus modelis buvo taikomas užimant valdžią Pagėgiuose. Čia jau nuo pirmų savivaldybės atsiradimo metų, jos valdžioje įsitvirtino kai kurių dabartinių Šilutės politikų žodžiais tariant ,-„svorį turintis politikas” Kęstas Komskis. Ir nebe reikalo sukruto Šilutės politikai, kuomet jų savivaldybėje valdžią perėmė „tvarkiečiai” Jie greičiausiai nujaučia, kad Pagėgių scenarijus jau įgyvendinamas ir jų mieste. Tačiau Kęstui Komskiui vienam išlaikyti valdžią savo rankose nepavyktų. Jis turi ištikimų , ilgamečių savo „ginklanešių”, kurie pasiryžę už jį guldyti „galvą”. Žinoma, jie tai daro už tam tikrą geranoriškumą jų atžvilgiu, kuris dažniausiai būna šilta vietelė valstybinėje tarnyboje. Taigi, išvardinsime pačius pačiausius K. Komskio veiklos Pagėgių savivaldybėje šalininkus, bei gynėjus.

Komskio dvyliktukas:

1. Adelija Truškauskienė – savivaldybės tarnautoja, kuruoja rinkimų į savivaldybės Tarybas eigą.

2. Virginijus Komskis- brolis,Pagėgių meras, įgyvendina projektus

3. Alvydas Einikis – savivaldybės tarnautojas, projektų įgyvendinimo padėjėjas

4. Saulius Šveistys- gimnazijos sporto salės administratorius, kuruoja „tvarkiečių” rinkėjus Pagėgiuose

5. Remigijus Špečkauskas -VŠĮ Pagėgių Sporto ir turizmo centro direktorius, kuruoja „tvarkiečių” rinkėjus Natkiškiuose

6. Zenonas Komskis  veterinarijos specialistas, kuruoja Pagėgių savivaldybės ūkininkus ir maisto prekių parduotuves

7. Nijolė Kovaliova- Pagėgių socialinio paslaugų centro vadovė, kuruoja socialiai atskirtus žmones

8. Vaidas Bendaravičius- Šilutės urėdas, kuruoja miškus ir tai, kas juose vyksta

9. Alvydas Dumbliauskas- socialdemokratas, demokratijos įvaizdžio Pagėgiuose kūrėjas

10. Algis Saročka- šaulys, labiausiai kuruoja jaunimą, tačiau kišasi visur.

11. Kęstutis Komskis- sūnus, kuruoja visokias”šiukšles”

12. Robertas Antanaitis- policininkas,  kuruoja apsaugą, ypač per rinkimus.

Galėtume sudaryti dar kelis Komskio dvyliktukus, tačiau manome , kad pakaks šių ypač svarbių asmenybių, padedančių šiam politikui laikytis Pagėgių politikos viršūnėje. Holivudo filme Denis Oušenas darbuojasi trijuose Europos miestuose, K.Komskis taip pat siekia įsisukti į tris savivaldybes, su dviem jis tą jau padarė, liko Tauragė. Kokie šių dviejų miestų dvyliktukai, mes nežinome, na išskyrus vieną, tai Šilutės policijos komisariato viršininkas, Sigitas Mikutavičius.

Ne nuostabu, kad turėdamas šitiek ištikimų sekėjų, K.Komskis sugeba išlikti politikos viršūnėje kaip kai kurie daiktai vandens paviršiuje.

meslaisvi.lt