Ar sumažės Pagėgių savivaldybėje Tarybos narių skaičius?

Socialinių reikalų ir teisėtvarkos komiteto nariai

Oficialios statistikos duomenimis 2011 m. pradžioje Pagėgių savivaldybėje gyveno 10 743 gyventojai, iš jų 48,2 proc. vyrų ir 51,8moterys. Kaimo gyventojai sudarė 77,6 proc., miesto 22,4 proc. gyventojų. Moterys sudarė 51,7 proc., vyrai 48,3 proc. visų Pagėgių savivaldybės gyventojų. Tokių duomenų užteko, kad 2011-2015 metais  Pagėgių savivaldybė turėtų 21 Tarybos narį. Tačiau ar toks gyventojų kiekis išliks ir  2015 metais, kuomet vyks nauji rinkimai į savivaldybių Tarybas? Gyventojų skaičiaus mažėjimas Lietuvoje nieko nestebina, ypač mažose savivaldybėse. Jei skaičiuojant žmones paaiškėtų, kad Pagėgių savivaldybėje nėra 10 tūkst. gyventojų, tuomet Pagėgių savivaldybės Taryba susitrauktų iki 17 tarybos narių.

Tokias neoficialias kalbas išgirdome kovo 12d. pasibaigus Pagėgių savivaldybės Tarybos Socialinių reikalų ir teisėtvarkos komiteto posėdžiui, kuriame buvo pritarta V.Bendaravičiaus atleidimui iš Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų. Komiteto pirmininkas,  socdemas A.P.Dumbliauskas beveik tikras, kad 10 tūkst. gyventojų Pagėgių savivaldybėje nėra, todėl sekantys rinkimai į tarybas bus žymiai agresyvesni, nes pasak jo Tarybos nario vieta pasidarys , cituojame-„Super brangi”. Anot A.P.Dumbliausko tam, kad būtum išrinktas į Pagėgių savivaldybės tarybą, reikės surinkti apie 500 Pagėgių sav. gyventojų balsų.Kitas komiteto narys Edgaras Kuturys toks kategoriškas nebuvo. „Gyventojų skaičių galima padidinti ir dirbtinai, pavyzdžiui surašymo metu išsibarsčiusius po Lietuvą ir pasaulį Pagėgių savivaldybės gyventojus tiesiog suvežti į gimtinę” -juokavo darbietis.

Kai kurie Pagėgių gyventojai mano, kad 10 tūkst. piliečių Pagėgių savivaldybėje jau nebuvo ir 2011 metais, kuomet vyko rinkimai į savivaldybių tarybas. Tačiau oficialūs skaičiai rodė, ką kitą. Kiek yra gyventojų ir kokį savivaldybės tarybos narių skaičių turėsime kito šaukimo taryboje, sužinosime po metų.

Čia galite pažiūrėti Socialinių reikalų ir teisėtvarkos komiteto narių pamąstymus apie artimiausius rinkimus į savivaldybių tarybas:

meslaisvi.lt