Skelbiamas naujas 2014 metų korumpuotų politikų ir valstybės tarnautojų „medžioklės” sezonas

„viruso” požymis: Sprendžiant gyventojams aktualius klausimus, užsikrėtęs visiškai nereaguoja

Šiomis dienomis Lietuvoje nerimsta kalbos dėl afrikinio kiaulių maro, kuris gali pasiekti mus iš Baltarusijos. Šį užkratą į mūsų šalį gali užnešti šernai. Valentinas Mazuronis, kurio vadovaujamai Aplinkos ministerijai priklauso ir medžioklės reikalus prižiūrėti, pripažino: šernai kelia maro pavojų. Ministras vos kilus afrikinio maro grėsmei dar vasarą, pasirašė įsakymą, kuriuo leidžiama medžioti visus šernus – patinus, pateles ir jauniklius. Kaip sakė V.Mazuronis, ne kartą medžiotojai buvo raginami rengti šernų medžiokles ir taip saugoti Lietuvą nuo grėsmingo maro.

Tačiau kas Lietuvą apsaugos nuo kito „maro”, kuris vis labiau plinta visoje valstybės teritorijoje. Ir jį platina ne kokie nors gyvūnai ar žvėrys, bet čia gyvenantys ir dirbantys politikai bei valstybės tarnautojai. Šio maro pavadinimas- korupcija. Todėl meslaisvi, žinodami, kokią grėsmę Lietuvos piliečiams kelia ši sparčiai plintanti „epidemija” toliau ragina visus Lietuvos žmones būti budriems ir vos tik pastebėjus  šio „maro” židinius, nedelsiant pranešti mūsų redakcijai.

Kaip atpažinti politikus ir valstybės tarnautojus užsikrėtusius šiuo „virusu”?

Korupcija (lot. corruptio – „gadinimas“, „papirkimas“) – piktnaudžiavimas patikėta galia siekiant asmeninės naudos. Korupcija gali reikštis įvairiose srityse:politikoje, valstybės tarnyboje, versle, religinėse organizacijose, sporte, žiniasklaidoje. Dažniausiai pasitaikančios korupcijos formos yra kyšininkavimas, piktnaudžiavimas tarnyba, prekyba, įtaka, protekcionizmas, nepotizmas, mokesčių vengimas, sukčiavimas, karteliniai susitarimai.

Ligos sukėlėjo klasifikacija
Pagrinde korupciją sukelia noras patenkinti savanaudiškus tikslus ir nebaudžiamumo pojūtis. Korumpuotųjų politikų rūšiai priskiriami individai, praturtėję iš neteisėtos veikos.

Viruso atsparumas fizinėms ir kitoms priemonėms:
Temperatūra: Labai atsparūs kaistančioms visuomenėje aistroms
Iki 300 tūkst. nepatenkintų  „virusu” piliečių neturi jokios galimybės jo išnaikinti
Galimas nukenksminimas: Visuotinis didžiosios visuomenės dalies pasipriešinimas, tęsiant jį mažiausiai mėnesį laiko.
Kitos medžiagos:Užsikrėtę virusu politikai labiausiai  imlūs pinigams, postams, turtui.
Išlieka gyvybingi ilgą laiką, dažniausiai užkratą perduoda savo palikuonims, kurie su dar didesne griaunančia jėga naikina Lietuvos valstybę.
Viruso Šeimininkai
Sisteminės politinės partijos.
Perdavimas
Tiesioginis perdavimas: kontaktai tarp sergančių ir sveikų politikų. Atsitiktinai pakliuvęs sveikas politikas ar valstybės tarnautojas į užsikrėtusiųjų daugumą, neturi jokios galimybės išlikti nepažeistu.
Netiesioginis perdavimas: „šeriant” pažadais ar šalutiniais  produktais, kurių sudėtyje yra pinigų, postų,pareigybių. Infekcijos atveju virusas plinta per žmones, artimiausius pažeistiems, per  patalpas,(Seimas, Prezidentūra, Savivaldybės administracija), švarkų ir kelnių  kišenes, vokelius.
Viruso šaltiniai
Galimai Sovietinio režimo palikimas.
Pasireiškimas
Korupcijos maras yra plika akimi matoma liga. Lietuvoje ji  pasireiškė vos tik atgavus nepriklausomybę LR Seime, Ministerijose bei daugelyje Lietuvos savivaldybių administracijose. Liga buvo pastebėta visose be išimties pasaulio valstybėse, todėl kova su šia neganda ypač sudėtinga.
Diagnozavimas
Inkubacinis laikotarpis viena kadencija Savivaldybės Taryboje, LR  Seime, Ministerijoje ar kitoje valstybinėje įstaigoje.
Klinikiniai tyrimai
Ūmi forma, kuri pasireiškia sergantiems korupcijos „virusu”:

  • Šaltas žvilgsnis
  • Abejingumas
  • Dažniausiai apkūni kūno forma
  • Mirtis pasireiškia per 4-5 kadencijas valstybės valdymo aparate arba siekia 15- 20 metų darbo valstybinėje tarnyboje

 Lėtinė

  • Įvairūs klinikiniai požymiai Kaip įtakos ir galių didinimas, korupcijos mastų praplėtimas, nebaudžiamumo jautimas
  •  mirtingumas nenustatytas

meslaisvi.lt