Tauragės poliklinikoje buvo „šturmuojamas” traumotologinis kabinetas

Į galinę koridoriaus dalį pro žmones patekti neįmanoma
meslaisvi.lt nuotr.

Tik taip būtų galima apibūdinti vaizdą, kurį pamatėme Tauragės pirminės sveikatos priežiūros centro pirmajame aukšte.  Greta kitų kabinetų čia įsikūręs ir traumotologų priimamasis. Ramutis Stelmokas, traumotologas dirbantis Tauragės apskrities ligoninėje, bei poliklinikoje. Tą dieną  108-tame poliklinikos kabinete jis turėjo priiminėti pacientus nuo 8.00 val. ryto. Dėl neatidėliotinų operacijų, kurias tuo metu teko daryti Tauragės ligoninės operacinėje, R. Stelmokas į darbą poliklinikoje atvyko tik prieš vienuoliktą valandą. Kantriausiųjų pacientų, kurių kai kas atvyko net nuo septintos valandos ryto, veiduose pasirodė palengvėjimo šypsniai. Tačiau iš visos apskrities susirinkę gyventojai nenumanė, kad jų sudaryta gyva eilė praras prasmę.  Ilgai laukiamas specialistas pranešė, jog pirmoje vietoje priiminės ligonius su nedarbingumo pažymomis, kuriems reikia jas pratęsti ar uždaryti. Tuomet ir kilo sąmyšis. Atvykę su nedarbingumo pažymomis pacientai,  pirmieji puolė prie gydytojo kabineto durų, paskui juos nuo kėdžių sukilo ir visi likusieji. Neliko jokio eiliškumo. Išvargę nuo laukimo, žmonės prarado savitvardą, poliklinikos koridoriuje kilo chaosas.

108 kabineto apgultis
meslaisvi.lt nuotr.

Deja, bet tą dieną pas traumotologą  R.Stelmoką pakliuvo ne visi. Kai kuriems pacientams teko atidėti vizitą pas gydytoją kitam kartui.

Kas kaltas dėl tokios susidariusios situacijos? Ar specialistų stoka Tauragės PSPC, ar nusistovėjusi Lietuvos sveikatos apsaugos sistema, kuomet gydytojams tuo pačiu metu leidžiama dirbti dvejose vietose. Tikėkimės, kad tokias Tauragės apskrities gyventojų problemas greitu laiku išspręs  Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministras, Vytenis Povilas Andriukaitis, kuris sveikatos sistemą pasiryžo reformuoti iš esmės. Juolab, kad inicijuota interpeliacija šiam ministrui nepavyko.

2008 metais Tauragės apskrities ligoninėje buvo atlikta pirmoji sąnario protezavimo operacija. Ją atliko traumotologas  Ramutis Stelmokas. Operacija pavyko sėkmingai.

video iš 108-to kabineto apgulties:

meslaisvi.lt