KORUMPUOTAS TEISINGUMAS NE AMŽIAMS…

2011-07-05 įvyko piketai daugelyje Lietuvos  miestų ir miestelių: Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Tauragėje, Radviliškyje, Panevėžyje ir Pagėgiuose. Šiais   piketais visuomeninkai iš įvairių demokratinių judėjimų išreiškė savo paramą ir pritarimą gerb. Prezidentės pastangoms, griaunant korupcinius klanus teisėtvarkoje ir kitose valstybinėse įstaigose.

Klaipėdiečiai piktinosi teisėjos A. Šimaitienės  kolegų teisėjų pastangomis, išteisinant ją dėl dokumentų klastojimo ir piknaudžiavimo tarnyba, reikalavo teismų viešumo.

Pagėgiai piketavo dėl vietinės valdžios veiksmų dangstant kontrabandą ir reikalavo prisiekusiųjų teismo. Kauniečiams nerimą kėlė Kauno  senamiesčio darkymas stikliniais svetimkūniais. Panevėžiečiai solidarizavosi su kitais miestais, nes tik  aktyvi ir pilietiška visuomenė gali priversti valdžią dirbti tautai  Šiaulių ir Radviliškio  miestų visuomeninkai protestavo prieš savivaldos rinkimų pažeidimus , viešojo intereso  ignoravimą.Tauragiškiai viešino tuos teisėjus ir prokurorus , kurie dangsto nusikaltėlius. Tauragės prokuroras G. Žebelys, jų teigimu, esąs nusikaltėlių stogas.

 

 

 

Klaipėdos m. jungtinis demokratinis judėjimas     Pirmininkas Vitas Žilius

 

Kauno m. jugtinis demokratinis  judėjimas            Pirmininkė    Rūta Zabelienė

 

Nepartinis demokratinis judėjimas

Klaipėdos skyrius                                                Pirmininkė   Virginija Jurgilevičienė

Pagėgių skyrius                                                                                 Donatas Jančaras