D.Jančaras,-manau kad greitai mūsų šalies vadovai oficialiai pripažins, kad daugelį valstybinių sektorių valdo kriminalinės grupuotės, šeimyniniai klanai arba tiesiog mafija.

Po paskutinio mūsų straipsnio apie savivaldybės viešuosius pirkimus, mes pakalbinom „Nepartinio Demokratinio Judėjimo“ Pagėgių sk. Pirmininką D.Jančarą.

 

Donatai, ką jūs manote apie planuojamas savivaldybės išlaidas?

Sveiki, na ištikrųjų tikrai teko nustebti ties kai kuriais planuojamais viešaisiais pirkimais, kaip ir jūsų minėtos gėlės, man dar kelia rimtų abejonių tokie pirkimai kaip maisto produktų įsigijimas už 80000.00 Lt ir toliau seka maisto produktų pirkimas socialiai remtiniems asmenims, kava, arbata ir kiti produktai reprezentacijai už 100000.00 Lt. Galvoju kam tie tada produktai už 80 000lt. Dar vienas toks pakankamai keistas pirkimas, tai svečių apgyvendinimas ir maitinimas, maisto tiekimas už 100 000lt.

Ir vėl maistas. Ir čia tik metam. Susidaro toks įspūdis, kad savivaldybės klerkai iš atlyginimų jau neprasimaitina.

Tai kaip jūs galvojat, kodėl tokie keisti pirkimai?

Na jie tik planuojami, gal kas ten žino, susivoks, ir perskirstys lėšas kitaip. Nors kita vertus, jei pavyzdžiui tuos pinigus , kad ir gėlėms, leistų įsisavint ne vienai kažkokiai pasiūliusiai mažiausią kainą (savo) firmelei, bet vietiniams verslininkams išskirstytų po lygiai, tai manau kad tada būtų visiškai normalu. Jei yra pinigų, tai tą turėtų jausti visi žmonės. Manau, kad bet kuri įmonė galėtų pasiūlyt panašias kainas už geros kokybės puokštes.

Bet deja taip turbūt nebus, nes pas mus dar valdžia nesubrendo iki tokio lygio, kad pasielgtų panašiai.

Tai gal jau subrendo?

Deja, bet visi įvykiai rodo priešingai. „COSAN OSTRA“ iš italų kalbos reiškia „ mūsų reikalas“, turbūt žinot kas yra Italijoj ši organizacija. Italija jau seniai oficialiai pripažįsta, kad pavyzdžiui šiukšlių verslą valdo ši mafija.  Panašiai ir pas mus, Savivaldybės reikalai tapo valdančiosios partijos reikalu. Ir niekas kitas neprileidžiamas prie savo valstybės kūrimo tiesiogiai, kaip tai numato konstitucija. Jei ir toliau mūsų šalyje taip klostysis situacija savivaldybėse, tai manau kad netrukus mūsų šalies vadovai oficialiai pripažins, kad daugelį valstybinių sektorių valdo kriminalinės grupuotės, šeimyniniai  klanai  arba tiesiog mafija.

Ir nebijot apie tai kalbėt?

Aš skaitau, kad tiesos pripažinimas, kad ir kokia ji bebūtų veda prie problemų sprendimo pradžios, o tokios problemos, kokios iškilo mūsų valstybėje jau visai nevaikiškos, tad jų spręsti turi imtis tikri vyrai, o vyrai neverkšlena.

Ačiū už pokalbį.

 

pagegiailaisvi.info