Pagėgių savivaldybėje veikia dvi audito tarnybos, dirba du vadovai, kurie gyvena poroje ir „maudosi” prabangoje

Donatas Jančaras.

P1220235Sveiki varguoliai, kreipiuosi į savo gentainius, t.y. į tuos, kurie niekaip nesulaukia valdžios deklaruojamos gyvenimo gerovės. Rašysiu čia ne apie mus, kurie išlaikome valstybę,  o apie išlaikytinius, nors sulyginus jų ir mūsų atlyginimus man atrodo, kad aš „durnas” Ir tikrai durnas, nes tik durnius gali mokėti mokesčius, kad gyvuotų butaforinė valdžia. Esu darbdavys, kuris gali mokėti darbuotojui 340eur. atlyginimą. Nuo tokio atlyginimo darbuotojas sumoka 45,69 eur mokesčių, o darbdavys dar sumoka papildomai 105 eur mokesčių. Taigi, už vieną darbo vieta, už kurią mokamas vos didesnis nei minimalus atlyginimas valstybė pasiima 150 eur. Skaičių santykis tikrai įspūdingas. Tačiau galime paaiškinti, kodėl mūsų valdžiai reikia tokių didelių mokesčių. Štai įžymioji ir šlovingoji Pagėgių savivaldybė. Čia kasmet katastrofiškai mažėja gyventojų, tačiau mūsų savivaldybei pasirodo reikia net dviejų audito tarnybų. Pirmoji vadinasi Pagėgių savivaldybės kontrolės ir audito tarnyba, kurios vadovas ir vienintelis darbuotojas yra Dainius Kinderis. Jo atlyginimas yra,.. yra jo atlyginimas,.. jis gauna… 1649eur daugiau nei 5000Lt. Šios tarnybos tikslai labai kilnūs, čia tam, kad mes mokėtume mokesčius ir tikėtume, kad yra žmogus, kuris rimtai prižiūri savivaldybės skaidrią veiklą.  Audito tarnybos puslapyje surašyti tokie mus hipnotizuojantys sakiniai: (Siekiama stiprinti savivaldybės atsiskaitomumą piliečiams. Kiekvienas pilietis turi teisę žinoti, ar savivaldybė efektyviai išleidžia jo sumokėtus mokesčius. Tinkamas informacijos pateikimas skatina piliečių pasitikėjimą teikiama informacija, valstybe, savivaldybe ir demokratija) AuditasDainius Kinderis yra vienintelis ir nepakartojamas kontrolierius. Šioje pozicijoje jis dirba nuo pat savivaldybės susikūrimo 1999metų.Ar girdėjote bent vieną jo atliktą tyrimą? Važiuojame toliau. Antroji savivaldybę audituojanti institucija vadinasi Centralizuoto vidaus audito skyrius, o jam vadovauja Dainiaus žmona Palmira Kinderienė. Ji už savo auditavimą gauna 964eur arba 3565Lt. P1280136

Apie skyriaus funkcijas galite pasiskaityti Čia. Jos taip pat labai skambios ir patrauklios, nu vardan to pačio, kad mes miegotume ir tikėtume audito Tarnybomis. O kaip pasitikėti buhaltere, kuri daug metų dirbo savivaldybės valdžią užėmusių politikų įmonėse. Palmira Kinderienė per praėjusius savivaldos rinkimus buvo  Pagėgių  rinkimų komisijos pirmininkė. Po rinkimų meras V.Komskis padėkojo šiai darbuotojai už kruopščiai atliktą darbą, kad Pagėgių savivaldybėje įvyko tokie geri rinkimai.

P.KinderienėTai ką varguoliai, reziumuojame. Bendras Kinderių šeimos išlaikymas mums kainuoja 2613 eur arba 9014 Lt per mėnesį,… per mėnesį,..taip taip, per mėnesį.

Matant šiuos skaičius norom, nenorom galvoje sukasi mintis- ką tik dėl jų nepadarytum.

meslaisvi.lt