Šuns laikymas nesilaikant taisyklių, kainavo 500lt

Po šio šuns išpuolio  jam pastatytas voljeras

Nors ir daug rašėme apie gyvūnų laikymo ir priežiūros taisyklių pažeidimus Pagėgiuose, kai kurie gyventojai mano, kad šios normos ne jiems. Šių taisyklių pažeidimai dviems pagėgiškiams skaudžiai kainavo. Vienas buvo sukandžiotas, kitas gavo 500lt dydžio baudą. Ir nesvarbu, kad sužalotasis nusprendė dėl apkandžiojimų nesikreipti į policiją. Nuvykęs į Pagėgių pirminės sveikatos priežiūros centrą susitvarstyti žaizdų, vyras sužinojo, kad medikai laikydamiesi įstatymų privalo apie tokį sužalojimą pranešti  visuomenės sveikatos centrui Tauragėje. Vėliau šuns savininkas buvo nubaustas administracine bauda.

Vytauto gatvėje esančių daugiabučių namų kiemuose yra ne viena būda su prie jos pririštu  keturkoju. Vieną dieną vienas toks „žmogaus draugas” nusitraukė ir puolė praeinantį savo dvikojį kaimyną. Pastarajam teko atlaikyti keletą skaudžių šuns ilčių smūgių, kol gyvūno savininkas  nesutramdė įsisiautėjusio augintinio.

Gyvūnų laikymo ir priežiūros taisyklių  44 punktas numato, kad agresyvūs šunys gali būti laikomi tik atsakingo asmens atskiroje, nuosavoje, uždaroje(aptvertoje) valdoje prie nuosavo namo, kuriame gyvena tik viena šeima. Gyvenant kelioms atskiroms šeimoms- tik gavus raštišką kitų šeimų pilnamečių asmenų sutikimą. Va čia „šuo” ir pakastas. Lojantys padarai gali būti laikomi tik nuosavoje teritorijoje. Mūsų aprašomame atvejyje, kudlius pririštas nacionaliniam žemės fondui priklausančioje žemėje, kaip ir daugelis Pagėgiuose šalia daugiabučių laikomų amsių. Nacionaliniam žemės fondui nuomoti žemę gyventojams gyvūnų laikymui draudžia įstatymas. Fondas  žemę gali nuomoti tik žemės ūkio veiklai, tai  patvirtino NŽF specialistė Roma Kontrimienė. Tai reiškia, kad gyvūno savininkas nusižengė ne tik neįrengdamas voljero, bet apskritai, šunį prisirišo ten, kur jo laikyti negalima, t.y. valstybinei žemei priklausančiame žemės plote. Tuomet 500 litų dydžio bauda už tai, kad buvo padaryta žala žmogaus sveikatai gali būti smulkmena prieš tai, kas grėstų už savavališką nacionalinio žemės fondo žemių naudojimą neleistinai veiklai.

meslaisvi.lt