Kol vyksta pandemija Lietuvos bankas užsiėmęs viešaisiais pirkimais, konkursus laimi įmonės registruotos tuo pačiu adresu.

Kol Lietuvos visuomenės dėmesys sutelktas į pandemijos ir migrantų suvaldymo įvykius, Lietuvos bankas rimtai užsiėmęs viešaisiais pirkimais. Štai vien per rugpjūtį ši įstaiga pasirašė sutarčių daugiau nei už 60 mljn. Eur. Įdomu tai, kad visi šie paslaugų pirkimai yra susiję su informacinėmis technologijomis, jų priežiūra, naujų kūrimu ir valdymu. Bet dar įdomiau šioje pirkimų epopėjoje yra tai, kokios įmonės juose dalyvavo ir kaip jos tarpusavyje susijusios.

Pradėkime nuo tokios UAB „Alna Software”. Ši įmonė pasirašė nemažai sutarčių su Lietuvos banku per šių metų rugpjūtį, tačiau google paieškos sistemą, kuri atidaro nuorodą į įmonių registravimo katalogą rekvizitai.lt paspaudus ant nuorodos su pavadinimu UAB „Alna Software” nukreipiama į įmonę Reiz Tech, UAB. Patikrinus per kitus paieškos kanalus, nustatyta, kad abejos įmonės registruotos tuo pačiu adresu, Lvovo g. 105A Vilniuje. Tokios kaip UAB Alna Software rekvizitai.lt paieškos sistema apskritai neduoda. Kyla klausima, tai su kokia iš šių dviejų įmone Lietuvos bankas pasirašė milijonines sutartis? Bet čia dar ne viskas. Tuo pačiu adresu Lvovo g. 105A yra registruota dar viena UAB Tieto Lietuva. Atsitiktinumas ar ne, bet ši įmonė taip pat rugpjūčio mėnesį laimėjo Lietuvos Banko skelbtų pirkimų už 8 mljn.Eur.

Kitos iš laimingųjų įmonių, patekusių tarp Lietuvos banko pirkimų laimėtojų yra Atea Baltic UAB ir Insoft UAB. Šios keistais pavadinimais įmonės registruotos taip pat vienodu tik jau kitu adresu Vilniuje, Juozo Rutkausko g. 6

Dar kelios įmonės, kurios per rugpjūčio mėnesį atsiriekė nuo Lietuvos Banko 60 mljn. sumos pirkimų buvo UAB iTree Lietuva, UAB Profectus novus, UAB „Amidus”.

meslaisvi.lt