Kaip Seimo rinkimų rezultatų laidą vedė žurnalistas E.Jakilaitis- anot jo, net arkliui aišku ką turėjo daryti R.Karbauskis

Jakilaitis rinkimų rezultatuose Šiuo metu vykstantį tyrimą dėl LRT veiklos lydi kalbos, kad tai politikų noras susidoroti su žodžio laisvę, užčiaupti žurnalistus ar bandymas perimti LRT kontrolę. Tokia situaciją paskatino prisiminti daugiau nei metų senumo įvykius, vykusius LRT studijoje.

2016 metais spalio mėnesį įvykę Seimo rinkimai buvo netikėti daug kam, ypač Lietuvos nacionaliniam transliuotojui LRT  savo laidas parduodančiam verslininkui Edmundui Jakilaičiui. Šis žurnalistas  Lietuvos televizijos studijoje rinkimų vakarą vedė  laidą „Seimo rinkimų rezultatai.” Žiūrint laidą ne vienam kilo abejonių, ar žurnalistas tikrai elgiasi „žurnalistiškai”, o kai kas net sakė, kad E.Jakilaičio pozicija akivaizdžiai parodo žurnalisto priklausomumą, šališkumą, nors ir ne oficialų, Lietuvos Konservatorių partijai.

Laidos vedėjas nuo pat pirmų laidos minučių parodė, kad Lietuvos žmonių pasirinkimas jam nelabai patinka. Tokia nuojauta, kad E.Jakilaitis visiškai nesiorientavo, kokią laidą jis veda, žurnalistas net pradėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininką kaltinti prorusiškumu, niekaip negalėjo suprasti, kodėl R.Karbauskis atvedęs „valstiečius” į pergalę pats nepretenduoja į jokį valstybinį postą, išskyrus Seimo nario. Ta proga E.Jakilaitis pacitavo net profesoriaus V.Landsbergio žodžius, pasak žurnalisto patriarchas išsireiškė taip: „Net ir arkliui aišku, kad laimėjusios rinkimus partijos vadovas turi užimti premjero vietą”. Žinia, kad R.Karbauskis nesieks jokio aukšto valstybinio posto E.Jakilaičiui niekaip netilpo jo galvoje, jis vis ieškojo palaikymo tarp kitų laidoje dalyvavusių dalyvių politikų ir politikos apžvalgininkų. Ir rado, labiausiai E.Jakilaičiui pritarė Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas G.Landsbergis ir apžvalgininkas Rimvydas Valatka.

Žemiau galima pažiūrėti ištraukas laidos, kuriose matosi E.Jakilaičio atliekamo žurnalistinio darbo kokybė, o kitame video patalpinta visa LRT laida „2016m. Seimo rinkimų rezultatai”. Pažiūrėję šiuos video tikrai susidarysite nuomonę, kam iš tikro priklauso visuomeninis transliuotojas LRT. Tas turėtų būti net „arkliui” aišku, kaip pasakytu profesorius..