Kauno rajono valdžios užmojis – renovuoti 3000m2 mokslo paskirties pastatą iki rugsėjo

Institutas   Kauno rajono savivaldybės administracija, įgyvendinant projektus „Neformaliojo švietimo infrastruktūros tobulinimas Kauno rajono savivaldybėje” bei „Viešosios erdvės atnaujinimas prie pastato esančio Instituto g. 20 Raudondvario k., Kauno raj.“ pradėjo rangovo paieškos procedūrą.   Buvęs inžinerijos institutas bus pritaikytas ugdymo reikmėms, o šalia jo turėtų atsirasti patraukli viešoji erdvė. Darbų atlikti numatyta tikrai daug. Iki paskutinio varžtelio ir laidelio, taip būtų galima pavadinti numatomą pastato pertvarkymą. Darbai suplanuoti atlikti trimis etapais. I etapas – 3 ir 4 pastato aukštų paprastasis remontas, pritaikant neformaliam švietimui, II etapas – viešosios erdvės atnaujinimas prie pastato, III etapas – cokolinio, 1 ir 2 aukštų paprastasis remontas pritaikant pradinės mokyklos poreikiams. Būtent į šiuos pirmus du aukštus turėtų būti perkelti moksleiviai iš dabartinės Anelės ir Augustino Kriauzų mokyklos-darželio, kuriame taip pat netrukus prasidės rekonstrukcija. Šį darželį planuojama pritaikyti tik ikimokykliniam ugdymui ir pakeisti jo struktūrą į neformaliojo ugdymo įstaigą. Darbai Anelės ir Augustino Kriauzų mokykloje turėtų būti atlikti per septynis mėnesius, tačiau nuo kada jie bus pradėti kol kas neaišku.

Tokios permainos tikrai didžiulis iššūkis Kauno rajono valdžiai. Raudondvariečių bendruomenė ne juokais sunerimo ir greičiausiai ne be reikalo . Buvusį žemės ūkio inžinerijos instituto pastatą pritaikyti mokyklinukams rangovai privalės iki 2018 m. rugpjūčio 30 d. Atrodo viskas lyg tvarkoje, rugsėjo pirmąją visi 1-4 klasių mokinukai galėtų eiti į naujai sutvarkytą pastatą ir kibti į mokslus su pakylia nuotaika, tačiau kad taip įvyks kyla didelių abejonių.

Statybininkai dokumentus rangos darbams paduoti gali iki vasario 2d. Ir jeigu viska vyks sklandžiai, tarp konkurse dalyvavusių rangovų nekils jokių teisminių ginčų, tuomet statybininkai visiems remonto darbams turės vos šešis mėnesius. Bet per tokį laikotarpį vargu ar įmanoma pakeisti 3000m2 pastate visas inžinerines komunikacijas, vandentiekį, šildymą, vėdinimą, gaisrinę signalizaciją, vidaus elektros instaliaciją,įrengti kompiuterinio tinklo sistemą, sumontuoti keleivinį liftą bei keltuvą neįgaliesiems, sumontuoti naujas pertvaras ir atlikti apdailos darbus ir kitokias technologines procedūras. Lauke turės būti išardyti seni šaligatviai, išpjauti medžiai, vietoje jų sklype numatoma įrengti automobilių stovėjimo aikštelę, sudėti naujus šaligatvius, atsodinti medžius, sutvarkyti aplinką.

Kiekvienas artimiau susipažinęs su statybų procesu greičiausiai pasakys, kad tokį kiekį darbų per šešis mėnesius padaryti  neįmanoma. Gal būt dėl to pirkimo dokumentuose įrašyta nuostata, kad darbų atlikimo terminai gali būti pratęsti dvylikai mėnesių. Jei taip, tuomet kur dėsis Anelės ir Augustino Kriauzų mokyklos-darželio 1-4 klasių moksleiviai, kuomet jų mokykla bus pertvarkyta į ikimokyklinio ugdymo įstaigą jau šiemet?

meslaisvi.lt