Teisme savo privatų gyvenimą apgynęs K.Komskis, pats kišasi į kitų asmenų privatų gyvenimą ?

333_850_410_1

tvarka.lt nuotrauka Politikų protestas prie prokuroro namų

Visai neseniai Lietuvos Seimo vicepirmininkas, Kęstas Komskis teisme įrodė, kad UAB „Laisvas ir nepriklausomas kanalas“ ir UAB „Be tabu“ ir KO laidoje „KK2 penktadienis“, paskelbusios  informacija apie galimus politiko nesantuokinius vaikus, pažeidė jo teisę į privataus gyvenimo neliečiamumą, jo garbę ir orumą. Anot Kęsto Komskio, džiugu, kad Teismas, remdamasis ir Europos Žmogaus Teisių Teismo praktika,  pagaliau išaiškino, jog ir vieši asmenys, politikai turi teisę į asmeninį gyvenimą, o žiniasklaida labai dažnai peržengia elementaraus padorumo ribas. Tačiau labai greitai  politikas  pamiršo šį teismo verdiktą, nes pats nusprendė kištis į kitų asmenų  gyvenimą. Jis su kolegomis iš partijos Petru Gražuliu ir Vaidu Vasiliausku surengė protesto akciją prie Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vadovo Irmanto Mikelionio namo. „Mikelioni, liaukis politikuoti!“, „Mikelionis+Urbonavičius=Savivalė“, „Mikelioni, tramdyk STT“. Tokiais savadarbiais plakatais politikai susirinko prokuroro kieme. Paties I.Mikelionio protesto metu namie nebuvo. Tačiau į savo būstą sugrįžusi prokuroro žmona su sūnumi akivaizdžiai jautėsi nejaukiai. Pakalbėjusi su pareigūnais, ji pasuko link prabangaus namo durų. I.Mikelionis protestą įvertino kaip spaudimą ir žada imtis teisinių veiksmų.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis situaciją vertina kaip galimą siekį daryti poveikį šiam bei kitiems prokurorams. „Demokratinėje visuomenėje leistina reikšti savo poziciją, nuomonę ir įsitikinimus įvairiais būdais, bet tai neturi peržengti tam tikrų ribų. Šioje situacijoje matome, kad nuomonės reiškimui buvo pasirinkta su prokuroro asmeniniu gyvenimu, jo šeima, nepilnamečiais vaikais, susijusi vieta.

Žinodamas tai, ką žinau dabar, apie tai, kaip vyko piketas, kokius tikslus ir jo organizavimo motyvus skelbia piketuotojai, jaučiu pareigą pasakyti, kad bauginti savo pareigas vykdantį prokurorą veiksmais, į kuriuos įtraukiami artimiausi jo šeimos nariai, įskaitant nepilnamečius vaikus, yra kategoriškai neleistina.

Negalime leisti, kad ikiteisminiam tyrimui, ypač sudėtingam ir rezonansiniam, vadovaujantis prokuroras imtų bijoti dėl savo šeimos, savo vaikų. Manau, kad ši situacija turi būti visapusiai išnagrinėta ir įvertinta“, – sakė E. Pašilis.

meslaisvi.lt