Alkoholiko dukra, žmona, mama-panašūs likimai ir kaip išbristi iš pragaro, vadinamo alkoholizmas(video pasakojimas)

al anon

Kauno rajone alkoholikų artimieji visuomenei papasakojo savo istorijas

Apie vartojančius alkoholį vis labiau kalba įvairios žiniasklaidos priemonės, nors nuo alkoholio priklausomų žmonių visais laikais visuomenėje buvo. Tačiau kaip gyvena tie, kuriems nuolat tenka būti šalia likimo nuskriaustųjų. Greta alkoholiko gyvenantis žmogus patiria ne ką mažesnes kančias, nei į priklausomybę įklimpęs jo artimasis. Alkoholikai gydytis bando įvairiausiais būdais ir kai kurie iš jų yra veiksmingi. Vienas jų tai anoniminių alkoholikų susirinkimai, kuriuose renkasi panašaus likimo žmonės. Bet mažai kas žino dar, kad šalia alkoholiko gyvenančiam taip pat yra pagalba. Tai Al-Anon grupės, kuriose gali rinktis įvairaus socialinio sluoksnio, tikėjimo, pažiūrų, lyčių žmonės, kurie turi bendrą juos vienijančią problemą, šalia gyvenantį alkoholiką. Al-Anon nesusijęs su jokia religija, sekta ar politine organizacija. Al- anon- nepriklausoma, laisvanoriška pagalba remiama draugija, kurios vienintelis tikslas-padėti alkoholikų šeimoms. Taikydami„dvylikos žingsnių programą“ alkoholikų artimieji eina sveikimo keliu, naujai atėjusiems teikia  paguodą, rodo supratimą ir padrąsina pradėti keisti požiūrį į alkoholiką.

Norint labiau paviešinti ir supažindinti visuomenę su grupės Al- anon teikiama pagalba, Kauno rajone buvo suorganizuotas atviras Al- anon grupės pristatymas, į kurį galėjo ateiti visi norintys sužinoti apie organizaciją ir jos teikiamą pagalbą, kad vėliau tą žinią galėtų patys priimti arba perduoti ją kenčiantiems nuo šalia esančių alkoholikų. Nesvarbu ar jūs dukra, mama ar žmona, sūnus vyras ar tėvas, gal būt jūs kaimynas ar bendradarbis, šalia esantis alkoholikas nepastebimai įtrauks jus į šios ligos sukeliamus nepatogumus , sunkumus, o artimiausiems tai taps tikra gyvenimo tragedija. Tačiau išeitis yra, sako susitikimo dalyviai. Keisdami požiūrį į šią problemą alkoholikų artimieji visų pirma pradeda padėti sau, jie iš naujo atranda laimę, ramybę ir sugeba pamilti net tą šalia kenčiantį žmogų.
Vienos iš susitikime dalyvavusių moterų pasakojimą mes talpiname video medžiagoje. Tikimės, kad toks žinios perdavimo būdas labiausiai pasieks širdis tų, kuriems dėl šalia esančio alkoholiko gyvenimas tapo nemielas:

Daugiau apie pagalbą galima sužinoti interneto svetainėje al-anon.lt

meslaisvi.lt